= *R. E QARKUT. Kemi zgjedhur nj pik,dhe lidheni at me segmentet e do pik t rrethit. Modeli Van Hiele konsiston në eksistencën e 5 nivele të rezonimit, që mund të haset në ndonjë botim në ekzistencën e 4 (katër) nieveleve duke injoruar nivelin e pestë. A i urreni reklamat? Nuk e themi dot. Sipërfaqja është vend gjeometrik i tri ose më shumë pikave në hapësirë dhe zakonisht shënohet me S.. Vëllimi – Hapësira që zë një trup gjeometrik, që ka tri përmasa dhe kufizohet nga sipërfaqe.. Formulat: Siperfaqja dhe vellimi Meposhte jane renditur formulat rreth vellimit dhe siperfaqes: Siperfaqja e drejtkendeshit; Siperfaqja e paralelogramit S=2* *R*H 2. PIRAMIDA Piramida sht nj shumfaqsh me baza 2 shumkndsha dhe faqet ansore I ka kongruente. sht dhn nj rrafsh dhe n t nj rreth me nj qendr.Prej qendrs sht ngritur segment q sht pingul (normal) me rrafshin. Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. PIRAMIDA DHE TRUNGU I PIRAMIDES Punoj:Fitim Abdyli dhe Malsor Surdulli PIRAMIDA PIRAMIDA Piramida është një strukturë, sipërfaqet e jashtme të së cilës bashkohen në një pikë në krye, duke formuar përafërsisht piramidë në sensin gjeometrik. https://www.slideshare.net/esmeralda58367/trupat-gjeometrik Trup gjeometrik që ka për bazë një trekëndësh a një shumëkëndësh dhe për faqe anësore aq trekëndësha dybrinjënjëshëm sa brinjë ka baza, të cilët bashkohen lart në një kulm. TË MENDUARIT GJEOMETRIK- NIVELET VAN HIELE TË REZONIMIT GJEOMETRIK Nievelet e rezonimit. DOC-Live: trupat gjeometrike kubi - Online Free Unlimited pdf document search and download. February 11th, 2018 - Trup gjeometrik i rregullt kryes trupa të vegjël prej druri fuqi e tretë në të cilën ngrihet një numër Kubi i një numri' 'Free Download Here pdfsdocuments2 com April 6th, 2018 - Trupa Gjeometrik Kubi Keywords Trupa Gjeometrik Kubi Created Date 11 3 2014 6 23 47 PM' 'Programi mësimor për klasën e parë Matematikë Prcjelle mnyrn. Nj trup gjeometrik me form konike mund t fitohet n mnyr t ngjajshme sikurse fitohej cilindri. Piramidë e rregullt piramidë që ka për bazë një trekëndësh ose një shumëkëndësh të rregullt. Ne Piramida e Keopsit u ndërtua në vitet 2700-3100 para Krishtit. S=1/2*P+S.ansore S=S.baze +S.ansore KONI DHE CILINDRI ... KONI Koni sht ai trup gjeometrik q ka si baz nj qark dhe si faqe ansore nj sektor qarkor. I KONIT =1/3* *R*h CILINDRI Cilindri sht nj prizm I drejt me 2 baza qarkore. 1. gjeom. USHTRIME USHTRIME ZBATIMI NE JETEN E PERDITSHME KONKLUZIONI YNE PERFUNDIMTAR 3. SFERA FRUTAT E NDRYSHME Te dhena Te themi qe ishte e thjeshte? Është më e madhja nga tri piramidat kryesore në luginën e Gizës dhe në të njëjtën kohë piramida më e lartë në mbarë botën. E pranojme qe jemi lodhr pafund per kete projekt por qe urojme te kemi arritur rezultatin e shumepritur nga ne.
2020 piramida trup gjeometrik